Bahasa : malay | english

  • 173

  • 173

  • 173

  • 173

Nigata University


Mempunyai sembilan fakulti, lima sekolah siswazah, dua sekolah profesional, dua institusi penyelidikan dan sebuah hospital universiti, Universiti Niigata adalah sebuah universiti b
erskala besar yang meliputi bidang akademik yang komprehensif termasuk bidang kemanusiaan dan sains sosial, sains semula jadi, sains perubatan dan pergigian dan banyak lagi. Universiti Niigata berusaha untuk mempromosikan penyelidikan bertaraf dunia yang tersendiri dalam setiap bidang ini.
Di samping itu, Niigata University berusaha untuk memupuk kecekapan global pelajar, dan membangunkan pelajar yang memiliki kepakaran tinggi dan kepekaan halus yang diperlukan untuk menangani cabaran abad ke-21 semasa memainkan peranan aktif dalam pelbagai bidang di seluruh dunia. Oleh itu, Universiti Niigata secara aktif menggalakkan kajian bebas dan kreatif untuk pelajar-pelajar kita sambil berusaha untuk menjadi pangkalan antarabangsa untuk penyelidikan dan pendidikan, sentiasa meningkatkan tahap pendidikan pascasiswazah kami sambil mempromosikan penyelidikan kerjasama dengan universiti dan institusi di luar negara.
Universiti Niigata akan terus berusaha untuk menyumbang kepada kemajuan budaya dan peningkatan kesejahteraan untuk semua manusia manakala pada masa yang sama secara aktif merancang dan membangunkan aktiviti sumbangan sosial dengan mata kepada masyarakat setempat.


sumber : https://www.niigata-u.ac.jp/en/about-us/message.html


Kemaskini Terakhir : Mon, 13 Aug 2018 (niknorasma)